apqp-wind tuv-logo

+90(232)7001030 | info@xgen.com.tr
İME ENERJİ SANAYİ VE TİC. A.Ş

#neXtGENeration engineering

XGEN ENERGY APQP4WIND ÜYESİ OLDU !

31.01.2022

XGEN ENERGY APQP4WIND ÜYESİ OLDU !

XGEN ENERGY APQP4WIND ÜYESİ OLDU !

Her şeyden önce kalite anlayışı ile yaptığı imalatların uluslarası standartlarda olmasını önemseyen XGEN Enerji, bu amaçla APQP4WIND faaliyetlerine 2020 yılında başlamış, Sahip olduğu entegre kalite yönetim sistemini 2021 yılı içerisinde APQP4WIND yönergelerine göre yeniden düzenlemiş ve personelinin ihtiyaç duyduğu eğitimleri de aynı yıl içerisinde tamamlamıştır. Üretim süreçlerinin tamamını APQP4WIND’e tam uyumlu hale getire XGEN Enerji, 2022 yılı başı itibariyle APQP4WIND üyelik sürecini de tamamlayarak Türkiye’den ikinci, analında ise ilk APQP4WIND üyesi sanayici olmuştur. Tüm bu çabaların sonucu olarak artan verimliliği ve kalitesiyle rüzgardan enerji üretme maliyetlerini düşürülmesi yönündeki global girişimleri desteklemenin mutluluğunu yaşamaktadır.


2010 yılından beri rüzgar enerjisi sektörünün içerisinde olan XGEN Enerji ekibi, 2017 yılından beri sadece rüzgar türbini ve ana ekipman üreticilerine mekanik imalatlar yapmaktadır. Ürettiği çelik ve aluminyum bazlı parçalar dünyanın dört bir tarafındaki rüzgar türbinlerinde kullanılmaktadır. İç pazardaki üreticilerin yanı sıra global türbin üreticilerinin Almanya, Portekiz, Brezilya gibi ülkelerdeki fabrikalarına da ürünler sevk etmektedir.


XGEN Enerji, Yönettiği tedarik zincirinin gücüyle global pazarda yer alan rüzgar türbini ve ana ekipman üreticilerinin ihtiyaç duydukları farklı imalat kabiliyeti gerektiren mekanik parçaları üretmektedir. XGEN Energy, yüksek kalite beklentisinin bulunduğu, hassas toleranslara sahip gerek talaşlı imalat gerekse kaynaklı imalat gerektiren parçaları üretebilmekte ayrıca özel kaplama ihtiyacı olan parçaların da kaplama süreçlerini yöneterek müşterilerine anahtar teslim bir hizmet sunmaktadır. Kendi üretim tesisinin yanı sıra, tedarik zincirinde onaylı 40+ çözüm ortağı ve 500+ farklı uzmanlıktaki personelden oluşan üretim ekosistemini bünyesindeki nitelikli kadrosuyla yöneten XGEN Enerji, tüm çözüm ortaklarından da aynı kalite anlayışını bekleyerek nitelikli üretimin tabana yayılmasını sağlamaktadır. 


XGEN Enerji gerek kendi bünyesindeki üretim süreçlerini, gerekse tedarikçilerinin üretim süreçlerini daha verimli kılarken oluşacak riskleri de bertaraf edebilmek için APQP4WIND yönergelerinden yararlanmaktadır. Bu sayede eş zamanlı yönetilen ancak farklı dinamiklere sahip projelerin sorunsuz şekilde ve tam olarak planlandığı zamanda tamamlanması sağlamaktadır. Tüm süreçleri şeffaflıkla müşterileri ile de paylaşan XGEN Enerji ekibi, APQP4WIND’in sağladığı organizasyon kabiliyetini kullanarak kendi üretim kapasitesini yükseltmiştir. 

APQP4WIND NEDİR?

Global rüzgar sanayisine ortak bir bakış kazandırmayı amaçlayan APQP4WIND, standardize ettiği üretim mantalitesi ile sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteyi sürekli kılarken oluşacak riskleri azaltarak hataları minimize etmekte, tedarik zincirindeki verimliliği arttırmakta ve bu sayede rüzgar enerjisinin seviyelendirilmiş enerji üretim maliyetini azaltmayı amaçlamaktadır.


Ref: https://apqp4wind.org/company-membership


31.01.2022